Τζον Τάιλερ Μπόνερ

  • Περιγραφή
  • Έγραψαν

Περιγραφή

Ο Τζον Τάιλερ Μπόνερ , είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους βιολόγους. Σε αυτό το βιβλίο εξετάζει κριτικά ένα από τα κεντρικά δόγματα της εξελικτικής βιολογίας. Με τον ιδιαίτερο τρόπο γραφής του αμφισβητεί πως η εξέλιξη στηρίζεται αποκλειστικά στη φυσική επιλογή και ισχυρίζεται πως μια σειρά άλλων παραγόντων πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Ο Μπόνερ υποστηρίζει τον ανεκτίμητο ρόλο που η τυχαιότητα – ή η πιθανότητα – παίζει στην εξέλιξη. Ο συγγραφέας υποστηρίζει πως η ριζική πρόταση του Δαρβίνου γύρω από την φυσική επιλογή για πολλά χρόνια επισκίασε τον ρόλο που μπορεί να έχουν τυχαία γεγονότα στην εξέλιξη των οργανισμών. Ισχυρίζεται μάλιστα πως όσο μικρότερος ένας οργανισμός τόσο πιο πιθανόν οι μορφολογικές διαφορές του να είναι αποτέλεσμα της τυχαιότητας, ενώ η φυσική επιλογή έχει μικρότερο ρόλο.

Εξετάζοντας πώς διάφοροι οργανισμοί αυξάνουν σε μέγεθος και πολυπλοκότητα ανά γεωλογικές περιόδους, ο Μπόνερ εξετάζει τη σημασία που παίζει η τυχαιότητα από τους πρώτους μικροοργανισμούς μέχρι την εμφάνιση των θηλαστικών.

Ορισμένα από τα επιχειρήματα του βιβλίου ενδεχομένως θα αλλάξουν θεμελιωδώς τον τρόπο που κατανοούμε την εξέλιξη και την ιστορία της εξέλιξης της ζωής.

Έγραψαν

“Εξαιρετικά χρήσιμο . . . συναρπαστικά ακριβές . . . ένα βιβλίο που θα σας συναρπάσει απο την πρώτη σελίδα”
Tiffany Taylor, Times Higher Education

“Ο Μπόνερ παραθέτει ένα σύνολο στοιχείων και γεγονότων που υποδεικνύουν πως η τυχαιτότητα ενδεχομένως έχει ισχυρότερο ρόλο ακόμα και από την φυσική επιλογή και πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αγνοηθεί . . . Ένα καλογραμμένο βιβλίο που απευθύνεται σε ένα ευρύτερο βιβλίο και θα φανεί χρήσιμο στους αναγνώστες του”
Choice

“Το βιβλίο αποτελεί μια προσεκτική τεκμηριωμένη έρευνα γύρω από τη σχέση μεταξύ τυχαιότητας και του μεγέθους των οργανισμών σε σχέση με τον ρόλο που παίζει η εξέλιξη. εξέλιξη.”
James Bradley, Quarterly Review of Biology

“Η μεγάλη επιτυχία του βιβλίου είναι πως ανοίγει νέους τρόπους σκέψης απέναντι στην κοινή παραδοχή που βλέπει τη φυσική επιλογή και την προσαρμογή των οργανισμών ως την μόνο διαδικασία εξέλιξης. Ανοίγει τον δρόμο για να ξανασκεφτούμε με γόνιμο τρόπο πιο παραδοσιακές κατανοήσεις της θεωρίας της εξέλιξης που κυριάρχησαν μέχρι τώρα.”
Francesca Merlin, Biol. Theory