Ντέιβιντ Τζ. Χαντ

  • Βιογραφικό

Βιογραφικό

Ο καθηγητής Ντέιβιντ Χαντ (David Hand) είναι Ομότιμος Καθηγητής Μαθηματικών και Ανώτερος Ερευνητής στο Imperial College του Λονδίνου. Είναι μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας και Επίτιμος Συνεργάτης του Ινστιτούτου Αναλογιστών και έχει υπηρετήσει (δύο φορές) ως Πρόεδρος της Βασιλικής Στατιστικής Εταιρείας.

Είναι εκτελεστικός διευθυντής της Αρχής Στατιστικής του Ηνωμένου Βασιλείου, μέλος της Ευρωπαϊκής Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη Στατιστική, μέλος της Διεθνούς Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Καναδικού Ινστιτούτου Στατιστικών Επιστημών, μέλος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Κέντρου Δεδομένων ONS, και μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου του Ινστιτούτου για τα Μαθηματικά της Πληροφορίας του Πανεπιστημίου του Cambridge. Διετέλεσε πρόεδρος του ερευνητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Δεδομένων της Imperial College και ήταν πρόεδρος του Δικτύου Ερευνών Διοικητικών Δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διετέλεσε για οκτώ χρόνια ως επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της Winton Capital Management. Έχει δημοσιεύσει 300 επιστημονικές εργασίες και 29 βιβλία. Το 2002 απονεμήθηκε το Medal Guy της Βασιλικής Στατιστικής Εταιρείας και το 2012 μαζί με τον ερευνητικό του όμιλο κέρδισε το βραβείο Πιστωτικών Συλλογών και Κινδύνου για εισφορές στην πιστωτική βιομηχανία. Του απονεμήθηκε το μετάλλιο George Box το 2016. Το 2013 του απονεμήθηκε  τιμητικός τίτλος (OBE) από τη βασίλισσα της Αγγλίας. για τη συμβολή του στην έρευνα και την καινοτομία.